fbpx
Waldeck Pyrmontkade 882
2518 JT Den Haag
070 3920809
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Facebookpagina van Gitaarschool René van der Giessen   Youtube kanaal van Gitaarschool René van der Giessen

 English flag NL vlag

 

Sinds kort wordt de ukelele weer volop gebruikt in de popmuziek. Denk daarbij aan bands als Train met het nummer Soul Sister, of Jason Mraz met I'm Yours. Het scherpe geluid van de ukelele is direct herkenbaar, en dat maakt het juist zo leuk om het instrument te leren bespelen.

Het is vrij eenvoudig om op de vier snaren de basisakkoorden te leren die in de meeste nummers gebruikt worden. Maar ook gevorde ukelele spelers kunnen terecht, of je nu Bach of pop muziek instrumentaal wilt spelen, het is mogelijk op de ukelele. Bovendien is het een instrument dat door zijn omvang eenvoudig mee te nemen is, b.v. op vakantie.

 

 

Het waren de slaven die als eerste de blues zongen. Zij wisten dat muziek een goed middel is om de ellende in je leven voor even te vergeten. Tijdens het katoenplukken zongen ze over een herhalend schema van twaalf maten, wat later een belangrijk basisschema zou worden in de blues. Dit schema werkte zelfs zo goed dat het ook in de popmuziek overgenomen werd. De invloed gaat ver: muzikanten als Eric Clapton, Elvis Presley en The Doors baseerden hun muziek op de blues. Ook iedereen die zich in jazz wil interesseren, doet er goed aan eerst blues onder de knie te krijgen. Veel jazz-standards zijn een ingewikkelde vorm van de twelve bar blues. 

Met het leren van blues gitaar, komt natuurlijk ook improvisatie aan bod. Onze docenten nemen je bij de hand zodat je langzaamaan vertrouwd raakt met pentatonische toonladder, de blue note en het aanleren van jouw eigen licks. Veel luisteren naar de klassiekers kan nu al direct: Chuck Berry, B.B. King of Robert Johnson. Iedere gitarist heeft zijn eigen sound en stijl, die een combinatie is van de gitaar die hij gebruikt en de verschillende licks waarmee hij zijn solo opbouwt. Een ritmegevoel aanleren is minstens even belangrijk, en daarom zullen we in de les vooral veel muziek maken.

Het programma wordt volledig afgestemd op de muzieksmaak van de leerling. We werken direct vanuit tabulatuur, zodat er zo snel mogelijk muziek gemaakt kan worden. De lessen worden in privévorm en als groepsles aangeboden.

 

 

 

Of ze nu meedoen met een spelshow op televisie, of in een gezellige kroeg sfeer maken, de singer/songwriter weet mensen te vermaken met een combinatie van zang, soepel gitaarspel en pakkende teksten. Je zou kunnen zeggen dat het terug gaat tot de traditie van de troubadour in het middeleeuwse Europa, de rondreizende dichter die in iedere stad zijn liederen speelde. In de moderne tijd denken we eerder aan Douwe Bob, Jack Johnson of Bob Dylan. 

Wil jij leren je eigen liedjes te begeleiden? Wil jij begrijpen hoe je een akkoordenschema verzint? Wij richten de les in rondom jouw muzikale voorkeur. Eerst leer je je favoriete idolen na te spelen, zodat je de nodige vaardigheid op de gitaar ontwikkelt. Daarna probeer je om zelf nummers te schrijven. 

Onze docenten, die zelf genoeg podiumervaring hebben om te weten wat wel en niet werkt, kunnen je daarin uitstekend begeleiden. We werken direct vanuit tabulatuur, zodat er zo snel mogelijk muziek gemaakt kan worden. De lessen worden in privé vorm en als groepsles aangeboden.

Iedereen die naar metal luistert zal het beamen: die gitaristen zijn virtuoos. Razendsnelle solo's, power chords, schreeuwende boventonen, het lijkt allemaal zo eenvoudig als je die vingers over de hals ziet bewegen. Er zit een enorme hoeveelheid techniek achter dat spel. Onze docenten kunnen je helpen je techniek te verbeteren: een solo van Slash tot in de kleinste puntjes ontleden of ontdekken hoe je dat duivelse geluid van Cradle of Filth uit je versterker kan krijgen. Zij kunnen je alle uitleg geven over de juiste gitaar en effectenpedalen, omdat die zo belangrijk zijn bij het spelen van metal. 

Uiteraard is een elektrische gitaar een vereiste om metal te spelen. Wij stemmen de lessen compleet af op de muzieksmaak van de leerling, waardoor het enthousiasme in de lessen blijft. We werken direct vanuit tabulatuur, zodat er zo snel mogelijk muziek gemaakt kan worden. De lessen worden in privé vorm en als groepsles aangeboden.