fbpx
Waldeck Pyrmontkade 882
2518 JT Den Haag
070 3920809
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Facebookpagina van Gitaarschool René van der Giessen Youtube kanaal van Gitaarschool René van der Giessen  

Voor iedereen die verder wil gaan dan de eenvoudige akkoorden waaruit popmuziek is opgebouwd, is het goed om zich in de jazz en dus ook de jazz gitaar te verdiepen. Uitgebreide akkoordenschema's vol septiem- en none-akkoorden, waarover naar hartenlust geïmproviseerd kan worden. Van de gipsy-jazz van Django Reinhardt tot Wes Montgomery en Pat Metheny, allemaal hebben ze hun eigen sound, dat ontstaat door de verschillende licks en riffs waaruit zij hun solo's opbouwen. 

Met het spelen van jazz gaat een compleet nieuwe wereld voor de gitarist open. Het is al snel mogelijk om het jazz-geluid te ontwikkelen door op de juiste manier akkoorden aan elkaar te verbinden, maar ook op de lange baan blijft jazz uitdagend. Verschillende toonladders, nieuwe riffs, techniek en souplesse, er is altijd iets om aan te werken. 

Onze leraren zijn ervaren gitaristen, die de leerling kunnen begeleiden in het zoeken naar hun eigen geluid. Samen met de leerling wordt er een leerplan opgesteld, zodat duidelijk is waar in het jaar naartoe gewerkt zal worden. Op verzoek zijn alle gangbare methodes beschikbaar. De lessen worden in privé vorm en bij voldoende belangstelling ook als groepsles aangeboden.