fbpx
Waldeck Pyrmontkade 882
2518 JT Den Haag
070 3920809
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Facebookpagina van Gitaarschool René van der Giessen Youtube kanaal van Gitaarschool René van der Giessen  

Wie aan klassiek gitaar spel denkt, denkt aan Andrés Segovia, de man die de gitaar naar de concertpodia bracht in de twintigste eeuw. Recuerdos de la Alhambra; het Concierto de Aranjuez; Bach fuga's. Ingetogen klassieke stukken van Fernando Sor of Giuilliani en vurige spaanse muziek van Tarréga en Augustin Barrios. Al twee eeuwen lang weet de gitaar met zijn veelheid aan klanken het concertpubliek te verbazen. De grote Frederic Chopin zei: “Niets is mooier dan het geluid van een gitaar.

De gitaar heeft een grote rol gespeeld in de moderne popmuziek, maar voor iedereen die zich interesseert in die andere kant van de gitaar, geven wij klassiek les. Hierbij wordt gewerkt aan de nodige techniek, zodat de leerling een mooie toon ontwikkelt en vaardig wordt op het instrument. Daarnaast wordt er gewerkt aan de muzikaliteit: dynamiek, het opbouwen van muzikale zinnen, het onderscheiden van verschillende stemmen in polyfone muziek. 

Het leertraject wordt met de leerling afgestemd, zodat er een duidelijk en haalbaar doel gesteld wordt om naartoe te werken. Op verzoek zijn alle gangbare methodes beschikbaar. Het is mogelijk om eerst vanuit tabulatuur te werken, zolang het lezen van notenschrift een belemmering vormt, zodat er zo snel mogelijk muziek gemaakt kan worden. De lessen worden in privé vorm en bij voldoende belangstelling ook als groepsles aangeboden.