fbpx
Waldeck Pyrmontkade 882
2518 JT Den Haag
070 3920809
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Facebookpagina van Gitaarschool René van der Giessen Youtube kanaal van Gitaarschool René van der Giessen  

Voor gitaar, basgitaar, drum, zang en keyboard.

Af en toe uitgebreid met een piano of viool, en de laatste jaren steeds vaker elektronische geluiden. Dat is de basis van de pop muziek. Wie leert gitaar spelen, begrijpt waar de Beatles en Michael Jackson mee bezig waren, en wat Bruno Mars en Jack Johnson daar in onze tijd mee doen. 

Er wordt vaak gezegd dat pop muziek eenvoudig is. Drie, vier akkoorden en een korte solo. Dat is waar, en daarom is het makkelijk om snel net als je idolen te leren spelen. Maar ook daarna is er genoeg om aan te werken. Waarom juist die drie akkoorden gebruikt worden, bijvoorbeeld, en hoe je met een paar noten een mooie intro kan spelen. Je zal ontdekken hoe moeilijk het kan zijn om een pakkende riff te spelen, laat staan te verzinnen. Bovendien: wie popgitaar leert, heeft 's zomers bij het kampvuur altijd de ogen op zich gericht. 

Het leertraject wordt met de leerling afgestemd, zodat er een duidelijk en haalbaar doel gesteld wordt om naartoe te werken. Daarbij wordt goed gelet op de muzieksmaak van de leerling zelf. We werken direct vanuit tabulatuur, zodat er zo snel mogelijk muziek gemaakt kan worden. De lessen worden in privé vorm en als groepsles aangeboden.